Privacy Policy

Last updated on January 5, 2022

Choose Language English | Bahasa Melayu


All Thinks Health Privacy Policy

At All Things Health Pte. Ltd. (“All Things Health”), we value the privacy of personal information. This privacy policy document (“Privacy Policy”) explains the types of information that are collected and recorded by us at allthingshealth.com (“Website”) and how we use it. Unless otherwise stated, the term “personal information” shall also refer to data, whether true or not, about an individual who can be identified from that data or from that data and other information to which the organisation has or is likely to have access.

If you have additional questions or require more information about our Privacy Policy, do not hesitate to contact the data protection officer, the contact details of whom can be found at the end of this Privacy Policy.

This Privacy Policy applies only to our online activities and is valid for visitors to our Website with regards to the personal information shared and/or collect by All Things Health. This Privacy Policy is not applicable to any information collected offline or via channels other than our Website. This Privacy Policy supplements and neither supersedes nor replaces any other consents that you may have previously provided to us in respect of your personal information.

Consent

By using our Website, you hereby consent to the collection, use and disclosure of your personal information, our Privacy Policy and agree to its terms.

Information we collect

We collect information from you in the following ways:

(a)Directly

The personal information that you are asked to provide, and the reasons why you are asked to provide it are as set out in this Privacy Policy.

If you contact us directly, we may receive additional information about you such as your name, email address, phone number, the contents of the message and/or attachments you may send us, and any other information you may choose to provide, and you are deemed to have consented to the collection, use and disclosure of such personal information in accordance with this Privacy Policy.

When you register for an Account on our Website, we may ask for your contact information, including but not limited to items such as name, gender, date of birth, company name, address, email address, and telephone number, and you are deemed to have consented to the collection, use and disclosure of such personal information in accordance with this Privacy Policy.

(b)Automatically

To collect this information, we may use cookies, web beacons, and similar technologies. A “cookie” is a text file that websites send to a visitor‘s computer or other internet-connected device to uniquely identify the visitor’s browser or to store information or settings in the browser. A “web beacon,” also known as a pixel tag or clear GIF, is used to transmit information back to a web server. We may also collect information about your online activities over time and across third-party websites. The information we collect automatically may include:

  • URLs that refer visitors to our Website
  • Search terms used to reach our Website
  • Details about the emails we send, such as opens, clicks and unsubscribes
  • Details about the devices that are used to access our Website (such as IP address, browser information, device information and operating system information)
  • Details about your interaction with our Website (such as the date, time, length of stay, and specific pages accessed during your visits to our Website, referral activity, and which emails you may have opened)
  • Usage information (such as the number and frequency of visitors to our Website)

(c)From Third Parties

  • Our business partners, such as online advertising networks, analytics vendors, and companies that co-sponsor our promotions, depending on the consents you have granted these business partners
  • Social media sites, such as Facebook, Twitter, YouTube, Pinterest, Snapchat and Instagram. The information we receive from these social media sites is dependent upon the social media site’s policies and your settings on that site
  • Third party sites, such as those that allow you to integrate your third-party account with your All Things Health account
  • Family, friends and others who provide your personal information to us because they think you may be interested in our products and services or they want to share a product or service with you, subject to their representation and warranty that they have obtained your consent before providing us with your personal information
  • Companies that provide personal information to supplement what we already know about you, including data aggregators, depending on the consents you have granted these data aggregators. Certain third parties might link your name or email address to other information they have collected. That might include past purchases made offline or online. It might also include online usage information

(d)By combining personal information

  • Combine personal information that we collect offline such as through our events or roadshows with personal information we collect through our Website.
  • Combine personal information we collect about you from the different devices you use to access our Website.
  • Combine personal information we get from third parties with personal information we already have about you.

How we use your personal information

We use the information we collect in various ways, including but not limited to:

  • Create and manage your online accounts and profiles
  • Communicate with you to provide you with updates and other information relating to the Website
  • Communication with you about your account or our relationship
  • Communicate with you, either directly or through our Affiliates about our services, including to tell you about products and services that may be of interest to you
  • Complete the transactions you request, perform our contractual obligations, and any other use as otherwise anticipated within the context of our ongoing business relationship
  • Respond to your requests, inquiries, comments, and suggestions
  • Facilitate your engagement with our services, including to enable you to post comments and reviews, to engage with other customers, and to post on social media
  • Verify your identity and determine your eligibility for some of our products, services and promotions
  • Offer contests, giveaways, samples, prizes, loyalty programs or other promotions
  • Personalise your online experience and the advertisements you see when you use the services or third-party websites based on your preferences, interests, purchasing history and browsing behavior
  • Monitor, audit and analyze trends, usage, and activities in connection with our services
  • Carry out short-term activities and other internal uses related to the products or services you purchase from us or your ongoing relationship with us
  • Conduct internal research and development
  • Detect, investigate, and respond to security incidents and protect against illegal or objectionable activities, including the unauthorized use of our services, and protect the rights and property of All Things Health and others
  • Debug, identify and repair errors that impair existing intended functionality of our services
  • Comply with our legal obligations, including those required for you to benefit from rights recognized by law, or any regulatory requirements or provisions
  • Conduct or administer surveys and other market research to improve our Website, products and services better
  • Send push notifications about new products, services or special offers

The term “Affiliate” means, with respect to All Things Health, its subsidiaries and related corporations

Marketing and Promotions

We may use your personal information to market our products and services or our Affiliates’, partners’, sponsors’ or advertisers’ products and services. We may send you newsletters, updates, promotional materials, or invite you to participate in any of our events or contests. We may communicate such marketing and promotions to you by way of post, email, short message service, push notification, by hand or telephone call.

If you wish to unsubscribe to the processing of your personal information for marketing and promotions, please click on the unsubscribe link in the relevant message or email.

Disclosure of personal information

All Things Health may, from time to time, disclose your personal information to Affiliates for the above purposes.

We may also disclose your personal information to government authorities if we are required to do so under the relevant laws. Such circumstances include but are not limited to (i) if we are required to do so by applicable laws or legal process, (ii) to law enforcement authorities or other government officials, or (iii) when we believe disclosure is necessary or appropriate to prevent physical harm or financial loss, or in connection with an investigation of suspected or actual fraudulent or illegal activity. 

Where there is a transfer of personal information out of Malaysia, All Things Health will undertake to ensure that the personal information will be protected at a standard as set out under the Personal Data Protection Act 2010 (“PDPA 2010”).

Accuracy and Protection of personal information

All Things Health uses commercially reasonable physical and technical safeguards to preserve the integrity and security of your personal information and will not knowingly allow access to your personal information other than as stated in this Privacy Policy.

Access and correction of personal information

You have the right to withdraw consent, request access to, and request for the correction of personal information collected by contacting our data protection officer as listed below.

All Things Health reserves the right to charge you a reasonable administrative fee in order to meet such requests. Upon payment of the requisite fee, All Things Health shall process your request within 30 days.

Storage and retention of personal information

All Things Health reserves the right to retain your personal information for as long as reasonably necessary for the fulfilment of the purposes for which it was collected, or to which you have given your consent, except where otherwise provided by applicable laws.

We will destroy your personal information by purging it from our electronic, manual, and other filing systems according to our internal procedures and schedules when your personal information is no longer needed to fulfil the purpose for which the personal information was collected, to fulfil our obligations towards you or to fulfil our legal obligations.

Log Files

Our Website follows a standard procedure of using log files. These files log visitors when they visit websites. All hosting companies do this and a part of hosting services’ analytics. The information collected by log files include internet protocol (IP) addresses, browser type, Internet Service Provider (ISP), date and time stamp, referring/exit pages, and possibly the number of clicks. These are not linked to any information that is personally identifiable. The purpose of the information is for analyzing trends, administering the site, tracking users’ movement on the Website, and gathering demographic information.

Cookies and Web Beacons

Like any other website, allthingshealth.com uses ‘cookies’. These cookies are used to store information including visitors’ preferences, and the pages on the website that the visitor accessed or visited. The information is used to optimize the users’ experience by customizing our web page content based on visitors’ browser type and/or other information.

Your browser may allow you to restrict or disable certain types of cookies; however, without cookies you may not be able to access all the features of our Website.

For more general information on cookies, please refer to our Cookie Policy, which can be accessed at https://www.allthingshealth.com/en-my/cookies-policy/.

Advertising Partners Privacy Policies

You may consult this list to find the Privacy Policy for each of the advertising partners of allthingshealth.com.

Third-party ad servers or ad networks uses technologies like cookies, JavaScript, or Web Beacons that are used in their respective advertisements and links that appear on allthingshealth.com, which are sent directly to users’ browser. They automatically receive your IP address when this occurs. These technologies are used to measure the effectiveness of their advertising campaigns and/or to personalize the advertising content that you see on websites that you visit.

Note that allthingshealth.com has no access to or control over these cookies that are used by third-party advertisers.

Third Party Privacy Policies

This Privacy Policy does not apply to other advertisers or websites. Thus, we are advising you to consult the respective privacy policies of these third-party ad servers for more information. It may include their practices and instructions about how to opt-out of certain options.

To know more detailed information about cookie management with specific web browsers, it can be found at the browsers’ respective websites.

Privacy Rights (Do Not Sell My Personal Information) under the California Consumer Privacy Act (“CCPA”) – Only Applicable to Consumers based in California

Under the CCPA, among other rights, California consumers have the right to:

  • request that a business that collects a consumer’s personal information disclose the categories and specific pieces of personal information that a business has collected about consumers;
  • request that a business delete any personal information about the consumer that a business has collected; and
  • request that a business that sells a consumer’s personal information, not sell the consumer’s personal information.

If you make a request, we have one month to respond to you. If you would like to exercise any of these rights, please contact us at [email protected].

Data Protection Rights under the General Data Protection Regulation (“GDPR”) – Only Applicable to Consumers based in the European Union

We would like to make sure you are fully aware of all of your data protection rights. Every user is entitled to the following:

  • the right to access – you have the right to request copies of your personal information. We may charge you a small fee for this service;
  • the right to rectification – you have the right to request that we correct any personal information you believe is inaccurate. You also have the right to request that we complete the information you believe is incomplete;
  • the right to erasure – you have the right to request that we erase your personal information, under certain conditions;
  • the right to restrict processing – you have the right to request that we restrict the processing of your personal information, under certain conditions;
  • the right to object to processing – you have the right to object to our processing of your personal information, under certain conditions; and
  • the right to data portability – you have the right to request that we transfer the personal information that we have collected to another organization, or directly to you, under certain conditions.

If you make a request, we have one month to respond to you. If you would like to exercise any of these rights, please contact us at [email protected].

Information collected from minors

Another part of our priority is adding protection for children while using the internet. We encourage parents and guardians to observe, participate in, and/or monitor and guide their online activity.

allthingshealth.com does not knowingly collect any personal information from children under the age of 18. If you think that your child has provided personal information on our website, we strongly encourage you to contact us immediately and we will do our best efforts to promptly remove such personal information from our records.

Amendments to the Privacy Policy

All Things Health reserves the right to amend any part of the Privacy Policy in compliance with any relevant legislation, and for any other purpose as deemed necessary by it. We will announce such changes to the Privacy Policy on our Website.

Data Protection Officer

If you have any queries relating to the Privacy Policy, or if you wish to contact All Things Health on matters relating to your personal information, please contact our Data Protection Officer at [email protected].


All Things Health Polisi Privasi

Kami di All Things Health Pte. Ltd. (“All Things Health”) menghargai privasi maklumat peribadi. Dokumen polisi privasi ini (“Polisi Privasi”) menjelaskan jenis-jenis maklumat yang dikumpulkan dan direkodkan oleh kami di allthingshealth.com (“Laman Web”) dan bagaimana kami menggunakannya. Kecuali dinyatakan sebaliknya, istilah “maklumat peribadi” juga merujuk kepada data, sama ada benar atau tidak, mengenai seorang individu yang dapat dikenalpasti dari data tersebut atau dari data tersebut bersama dengan maklumat lain yang organisasi itu mempunyai atau mungkin mempunyai akses.

Sekiranya anda mempunyai pertanyaan tambahan atau memerlukan lebih banyak maklumat mengenai Polisi Privasi kami, sila menghubungi pegawai perlindungan data kami seperti yang dinyatakan dalam Polisi Privasi ini.

Polisi Privasi ini hanya berkaitan dengan aktiviti-aktiviti atas talian dan berkuatkuasa untuk pelawat Laman Web kami berkenaan maklumat peribadi yang dikongsi dan/atau dikumpul oleh All Things Health. Polisi Privasi ini tidak berkaitan dengan maklumat yang dikumpul luar talian atau melalui saluran selain daripada Laman Web kami. Polisi Privasi ini tidak menggantikan persetujuan lain yang mungkin anda berikan sebelum ini kepada kami berkenaan maklumat peribadi anda.

Persetujuan

Dengan menggunakan Laman Web kami, anda dengan ini menyetujui kepada pengumpulan, penggunaan, dan pendedahan maklumat peribadi anda, Polisi Privasi kami dan bersetuju dengan syarat-syaratnya.

Maklumat yang kami kumpulkan

Kami mengumpulkan maklumat daripada anda melalui cara berikut:

(a)Secara langsung

Maklumat peribadi yang anda diminta untuk bekalkan, dan sebab-sebab permintaan tersebut dibuat adalah seperti yang dinyatakan dalam Polisi Privasi ini.

Sekiranya anda menghubungi kami secara langsung, kami mungkin akan menerima maklumat tambahan mengenai anda seperti nama, alamat e-mel, nombor telefon, kandungan mesej dan/atau lampiran yang mungkin anda hantar kepada kami, dan maklumat lain yang mungkin anda pilih untuk bekalkan, dan anda dianggap telah bersetujui kepada pengumpulan, penggunaan dan pendedahan maklumat peribadi tersebut selaras dengan Polisi Privasi ini.

Apabila anda mendaftar untuk suatu Akaun di Laman Web kami, kami mungkin meminta maklumat hubungan anda, termasuk tetapi tidak terhad kepada maklumat seperti nama, jantina, tarikh lahir, nama syarikat, alamat, alamat e-mel, dan nombor telefon, dan anda dianggap telah bersetujui kepada pengumpulan, penggunaan dan pendedahan maklumat peribadi tersebut selaras dengan Polisi Privasi ini.

(b)Secara automatik

Untuk mengumpul maklumat ini, kami mungkin menggunakan “cookies” dan web beacons, dan teknologi serupanya. “Cookie” adalah satu fail teks yang dihantar oleh laman web ke komputer pelawat atau peranti lain yang disambung dengan internet untuk mengenal pasti browser pelawat secara unik atau menyimpan maklumat atau tetapan dalam browser. Web beacon, juga dikenal sebagai tag piksel atau GIF yang jelas, digunakan untuk menghantar maklumat kembali ke satu server web. Kami mungkin juga akan mengumpul maklumat mengenai aktiviti atas talian anda dari semasa ke semasa dan di laman-laman web pihak ketiga. Maklumat yang kami kumpulkan secara automatik mungkin merangkumi:

  • URLs yang merujuk pelawat-pelawat ke Laman Web kami
  • Istilah carian yang digunakan untuk menjangkau Laman Web kami
  • Butir-butir mengenai e-mel yang kami hantar, seperti yang ditelah dibuka, klik dan berhenti perlangganan
  • Butir-butir mengenai peranti yang digunakan untuk akses Laman Web kami (seperti alamat IP, maklumat browser, maklumat peranti dan maklumat sistem operasi)
  • Butir-butir mengenai interaksi anda dengan Laman Web kami (seperti tarikh, waktu, tempoh lawatan, dan halaman tertentu yang diakses semasa lawatan anda ke Laman Web kami, aktiviti rujukan, dan e-mel yang mana mungkin anda telah membuka)
  • Maklumat penggunaan (seperti bilangan dan kekerapan pelawat ke Laman Web kami)

(c)Daripada pihak-pihak ketiga

  • Rakan niaga kami, seperti rangkaian iklan dalam talian, pembekal analitik, dan syarikat-syarikat yang menaja bersama promosi kami, bergantung pada persetujuan yang anda telah berikan kepada rakan-rakan niaga ini.
  • Laman-laman media sosial, seperti Facebook, Twitter, YouTube, Pinterest, Snapchat dan Instagram. Maklumat yang kami terima dari laman media sosial ini bergantung pada polisi laman media sosial dan tetapan anda di laman tersebut.
  • Laman-laman pihak ketiga, seperti yang membolehkan anda mengintegrasikan akaun pihak ketiga anda dengan akaun All Things Health.
  • Keluarga, rakan-rakan dan orang lain yang memberikan maklumat peribadi anda kepada kami kerana mereka fikir anda mungkin berminat dengan produk dan perkhidmatan kami atau mereka ingin berkongsi produk atau perkhidmatan dengan anda, tertakluk kepada perwakilan dan jaminan bahawa mereka telah mendapati persetujuan anda sebelum memberikan maklumat peribadi anda kepada kami.
  • Syarikat-syarikat yang memberikan maklumat peribadi untuk menambah kepada apa yang kami ketahui mengenai anda, termasuk penggumpul data, bergantung pada persetujuan yang telah anda berikan kepada penggumpul data ini. Pihak-pihak ketiga tertentu mungkin pautkan nama atau alamat e-mel anda dengan maklumat lain yang mereka kumpulkan. Ini mungkin merangkumi pembelian lalu yang dilakukan luar talian atau atas talian. Ini mungkin juga termasuk maklumat penggunaan atas talian.

(d)Secara menggabungkan maklumat peribadi

  • Gabung maklumat peribadi yang kami kumpulkan di luar talian seperti melalui acara-acara atau roadshows kami dengan maklumat peribadi yang kami kumpulkan melalui Laman Web kami.
  • Gabung maklumat peribadi yang kami kumpulkan mengenai anda dari peranti-peranti berbeza yang anda gunakan untuk akses Laman Web kami.
  • Gabung maklumat peribadi yang kami dapati dari pihak-pihak ketiga dengan maklumat peribadi yang kami telah punyai mengenai anda.

Bagaimana kami menggunakan maklumat peribadi anda

Kami menggunakan maklumat yang kami kumpulkan dengan pelbagai cara, termasuk tetapi tidak terhad kepada:

  • Mencipta dan mengurus akaun dan profil atas talian anda
  • Berkomunikasi dengan anda untuk memberi anda informasi terbaru dan maklumat lain berkaitan dengan Laman Web.
  • Berkomunikasi dengan anda mengenai akaun anda atau hubungan kami
  • Berkomunikasi dengan anda, secara langsung atau melalui Ahli-Ahli Gabungan kami mengenai perkhidmatan kami, termasuk untuk memberitahu anda mengenai produk dan perkhidmatan yang mungkin menarik bagi anda
  • Selesai transaksi yang anda minta, melaksana tanggungjawab kontrak kami, dan penggunaan lain seperti yang dijangkakan sebaliknya dalam konteks hubungan perniagaan kami yang berterusan.
  • Membalas permintaan, pertanyaan, komen, dan cadangan anda.
  • Memudahkan penglibatan anda dengan perkhidmatan kami, termasuk untuk membolehkan anda memberi komen dan ulasan, berinteraksi dengan pelanggan-pelanggan lain, dan menyiarkan di media sosial
  • Mengesahkan identiti anda dan menentukan kelayakan anda untuk beberapa produk, perkhidmatan dan promosi kami
  • Menawarkan peraduan, giveaways, sampel, hadiah, program kesetiaan atau promosi lain
  • Memperibadikan pengalaman atas talian anda dan iklan yang anda lihat ketika anda menggunakan perkhidmatan atau laman-laman web pihak ketiga berdasarkan pilihan, minat, sejarah pembelian dan perilaku melayari anda
  • Memantau, audit dan menganalisis tren, penggunaan, dan kegiatan yang berkaitan dengan perkhidmatan kami
  • Menjalani aktiviti jangka pendek dan kegunaan dalaman lain yang berkaitan dengan produk atau perkhidmatan yang anda beli daripada kami atau hubungan berterusan anda dengan kami.
  • Menjalani penyelidikan dan pembangunan dalaman.
  • Mengesan, menyiasat, dan bertindak balas terhadap insiden keselamatan dan melindungi daripada aktiviti haram atau yang boleh dibantah, termasuk penggunaan perkhidmatan kami tanpa kebenaran, dan melindungi hak-hak dan harta All Things Health dan lain-lain
  • Debug, mengenal pasti dan memperbaiki kesilapan yang merosotkan fungsi perkhidmatan kami yang sedia ada
  • Mematuhi obligasi undang-undang kami, termasuk yang diwajibkan agar anda bermanfaat dari hak-hak yang diiktiraf oleh undang-undang, atau sebarang syarat-syarat atau peruntukan peraturan
  • Menjalani dan mentadbir tinjauan dan penyelidikan pasaran yang lain untuk meningkatkan Laman Web, produk dan perkhidmatan kami dengan lebih baik
  • Menghantar notifikasi tolak mengenai produk baru, perkhidmatan atau tawaran khas

Istilah “Ahli-Ahli Gabungan” bermaksud, berkenaan dengan All Things Health, subsidiari-subsidiarinya dan syarikat-syarikat berkaitan.

Pemasaran dan Promosi

Kami mungkin menggunakan maklumat peribadi anda untuk memasarkan produk dan perkhidmatan kami atau produk dan perkhidmatan Ahli-Ahli Gabungan, rakan-rakan kongsi, penaja-penaja atau pengiklan-pengiklan kami. Kami mungkin menghantar surat-surat berita, pengemaskinian, bahan-bahan promosi, atau menjemput anda untuk sertai sebarang acara atau peraduan kami. Kami mungkin berkomunikasi pemasaran dan promosi tersebut dengan anda melalui pos, e-mel, Short Message Service, notifikasi tolak, dengan tangan atau panggilan telefon.

Sekiranya anda ingin berhenti berlanggan kepada memprosesan maklumat peribadi anda untuk pemasaran dan promosi, sila klik pada pautan berhenti berlanggan dalam mesej atau e-mel yang berkenaan.

Pendedahan maklumat peribadi

All Things Health mungkin, dari semasa ke semasa, mendedahkan maklumat peribadi anda kepada Ahli-Ahli Gabungannya untuk tujuan yang dinyatakan di atas.

Kami mungkin juga akan mendedahkan maklumat peribadi anda kepada pihak berkuasa kerajaan jika kami diminta untuk berbuat demikian di bawah undang-undang yang berkenaan. Ini termasuk tetapi tidak terhad kepada (i) sekiranya kami diwajibkan di bahawa undang-undang berkenaan atau proses perundangan, (ii) kepada pihak penguatkuasa undang-undang atau pegawai pemerintah lain, atau (iii) ketika kami yakin pendedahan tersebut diperlukan atau sesuai untuk mencegah kecederaan fisikal atau kerugian kewangan, atau berkaitan dengan penyiasatan aktiviti penipuan atau haram yang disyaki atau sebenar.

Sekiranya terdapat pemindahan maklumat peribadi ke luar Malaysia, All Things Health mengakujanji untuk memastikan bahawa maklumat peribadi akan dilindungi seperti tahap yang diperuntukkan bawah Akta Perlindungan Data Peribadi 2010 (“PDPA 2010”).

Ketepatan dan perlindungan maklumat peribadi

All Things Health menggunakan perlindungan fizikal dan teknikal yang berpatutan secara komersial untuk menjaga integriti dan keselamatan maklumat peribadi anda dan tidak akan membenarkan akses ke maklumat peribadi anda selain daripada yang dinyatakan dalam Polisi Privasi ini.

Akses dan pembetulan maklumat peribadi

Anda berhak menarik balik persetujuan, meminta akses ke, dan meminta pembetulan maklumat peribadi yang telah dikumpulkan dengan menghubungi pegawai perlindungan data kami seperti yang disenaraikan di bawah.

All Things Health berhak untuk mengenakan yuran pentadbiran yang munasabah untuk memenuhi permintaan tersebut. Setelah membayar yuran yang ditentukan, All Things Health akan memproses permintaan anda dalam tempoh 30 hari.

Penyimpanan dan pengekalan maklumat peribadi

All Things Health berhak untuk menyimpan maklumat peribadi anda selama diperlukan untuk memenuhi tujuan ia dikumpulkan, atau untuk tujuan anda telah bersetujui kecuali jika dinyatakan sebaliknya oleh undang-undang berkenaan.

Kami akan memusnahkan maklumat peribadi anda dengan memadamkan dari sistem pemfailan elektronik, manual, dan lain-lain kami mengikut prosedur dan jadual dalaman kami apabila maklumat peribadi anda tidak lagi diperlukan untuk memenuhi tujuan maklumat peribadi dikumpulkan, untuk memenuhi kewajipan kami terhadap anda atau untuk memenuhi tanggungjawab undang-undang kami.

Fail-Fail Log

Laman Web kami mengikuti prosedur standard penggunaan fail log. Fail-fail ini mencatat pelawat ketika mereka melayari Laman Web. Semua syarikat hosting berbuat demikian dan sebahagian daripada analitik perkhidmatan hosting. Maklumat yang dikumpulkan oleh fail log termasuk alamat protokol internet (IP), jenis browser, penyedia perkhidmatan internet (ISP), cap tarikh dan waktu, halaman rujukan/keluar, dan kemungkinan jumlah klik. Ini tidak berkaitan dengan maklumat yang dapat dikenal pasti secara peribadi. Tujuan maklumat adalah untuk menganalisis trend, mentadbir laman web, mengesan gerakkan pengguna di Laman Web, dan mengumpulkan maklumat demografi.

“Cookies” dan Web Beacons

Seperti laman web lain, allthingshealth.com menggunakan “cookies”. “Cookies” ini digunakan untuk menyimpan maklumat termasuk pilihan pelawat, dan halaman di laman web yang diakses atau dilayari oleh pelawat. Maklumat tersebut digunakan untuk menaiktaraf pengalaman pengguna dengan menyesuaikan kandungan halaman web kami berdasarkan jenis browser pelawat dan/atau maklumat lain.

Browser anda mungkin membolehkan anda mengehadkan atau melumpuhkan jenis “cookies” tertentu; namun, tanpa “cookies” anda mungkin tidak dapat mengakses semua ciri-ciri Laman Web kami.

Untuk maklumat umum mengenai “cookies”, sila rujuk Polisi Cookie kami, yang boleh diakses di https://www.allthingshealth.com/en-my/cookies-policy/.

Polisi Privasi Rakan-Rakan Pengiklanan

Anda boleh merujuk senarai ini untuk mendapatkan Polisi Privasi bagi setiap rakan pengiklanan allthingshealth.com.

Server iklan pihak ketiga atau rangkaian iklan menggunakan teknologi seperti “cookies”, JavaScript, atau Web Beacon yang digunakan dalam iklan dan pautan masing-masing yang muncul di allthingshealth.com, yang dihantar terus ke browser pengguna. Mereka menerima alamat IP anda secara automatik apabila ini berlaku. Teknologi ini digunakan untuk mengukur keberkesanan kempen iklan mereka dan/atau untuk memperibadikan kandungan iklan yang anda lihat di laman-laman web yang anda kunjungi.

Sila ambil perhatian bahawa allthingshealth.com tidak mempunyai akses atau kawalan ke atas “cookies” ini yang digunakan oleh pengiklan-pengiklan pihak ketiga.

Polisi-Polisi Privasi Pihak Ketiga

Polisi Privasi ini tidak mempunyai kesan kepada pengiklan atau laman web yang lain. Oleh itu, kami menasihatkan anda untuk merujuk kepada polisi privasi server iklan pihak ketiga ini untuk mendapatkan maklumat lebih lanjut. Ini termasuk amalan dan arahan mereka mengenai cara memilih keluar dari pilihan yang diberikan.

Untuk mengetahui lebih tentang pengurusan “cookie” dengan browser web tertentu, ini boleh didapati di laman-laman web browser yang berkenaan.

Hak-Hak Privasi (Jangan Jual Maklumat Peribadi Saya) di bawah California Consumer Privacy Act (“CCPA”) – Hanya Berkaitan dengan Pengguna yang bermastautin di California

Di bawah CCPA, antara hak-hak lain, pengguna California berhak untuk:

  • meminta agar perniagaan yang mengumpul maklumat peribadi pengguna mendedahkan kategori-kategori dan maklumat peribadi tertentu yang dikumpulkan oleh perniagaan mengenai pengguna;
  • meminta agar perniagaan memadamkan segala maklumat peribadi mengenai pengguna yang telah dikumpulkan oleh perniagaan; dan
  • meminta agar perniagaan yang menjual maklumat peribadi pengguna, tidak menjual maklumat peribadi pengguna.

Sekiranya anda membuat suatu permintaan, kami mempunyai satu bulan untuk menjawab permintaan tersebut. Sekiranya anda ingin menguatkuasa hak-hak ini, sila hubungi kami di [email protected]

Hak-Hak Perlindungan Data di bawah General Data Protection Regulation (“GDPR”) – Hanya Berkaitan dengan Pengguna yang bermastautin di Kesatuan Eropah

Kami ingin memastikan bahawa anda mengetahui sepenuhnya semua hak-hak perlindungan data anda. Setiap pengguna berhak seperti berikut:

  • hak untuk akses – anda berhak meminta salinan maklumat peribadi anda. Kami mungkin mengenakan sedikit bayaran untuk perkhidmatan ini;
  • hak untuk pembetulan – anda berhak meminta kami membetulkan segala maklumat peribadi yang anda percayai tidak tepat. Anda juga berhak meminta kami melengkapkan maklumat yang anda percaya tidak lengkap;
  • hak untuk memadam – anda berhak meminta kami memadamkan maklumat peribadi anda, dalam keadaan tertentu;
  • hak untuk sekat pemprosesan – anda berhak meminta kami menyekati pemprosesan maklumat peribadi anda, dalam keadaan tertentu;
  • hak untuk bantah pemprosesan – anda mempunyai hak untuk membantah pemprosesan maklumat peribadi anda, dalam keadaan tertentu; dan
  • hak untuk mudah alih data – anda berhak untuk meminta kami memindahkan maklumat peribadi yang kami kumpulkan ke organisasi lain, atau secara langsung kepada anda, dalam keadaan tertentu.

Sekiranya anda membuat suatu permintaan, kami mempunyai satu bulan untuk menjawab permintaan tersebut. Sekiranya anda ingin menguatkuasa hak-hak ini, sila hubungi kami di [email protected]

Maklumat dikumpulkan daripada yang bawah umur

Suatu lagi prioriti kami adalah untuk menambah perlindungan bagi kanak-kanak semasa menggunakan internet. Kami menggalakkan ibu bapa dan penjaga untuk memerhati, mengambil bahagian dalam, dan/atau memantau dan membimbing aktiviti mereka atas talian.

allthingshealth.com tidak sengaja mengumpulkan maklumat peribadi daripada kanak-kanak bawah umur 18 tahun. Jika anda berpendapat bahawa anak anda telah memberikan maklumat peribadi di laman web kami, kami amat menggalakkan anda menghubungi kami dengan segera dan kami akan berusaha untuk menghapuskan maklumat peribadi tersebut dari rekod kami dengan segera.

Pindaan pada Polisi Privasi

All Things Health berhak untuk mengubah mana-mana bahagian dalam Polisi Privasi ini untuk mematuhi undang-undang yang relevan, dan untuk tujuan lain yang dianggap perlu olehnya.

Kami akan mengumumkan perubahan-perubahan Polisi Privasi tersebut di Laman Web kami.

Pegawai Perlindungan Data

Sekiranya anda mempunyai pertanyaan yang berkaitan dengan Polisi Privasi, atau jika anda ingin menghubungi All Things Health mengenai perkara yang berkaitan dengan maklumat peribadi anda, sila hubungi Pegawai Perlindungan Data kami di [email protected]

The contents of the All Things Health website are for informational and educational purposes only.
Our website is not intended to be a substitute for professional medical advice, diagnosis, or treatment.